ORDU / KABADÜZ - Merkez Ortaokulu

Nis

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Zeka Oyunları yarışmasının il turnuvasına ilkokul ve ortaokul olarak katıldık. 5 öğrencimiz dereceye girdi.

Hanife Bayandır, Kulami dalında İL BİRİNCİSİ olarak ilimizi Rize'de Türkiye finallerinde temsil edecek.

Melis Alan, Reversi dalında İL İKİNCİSİ, Berat Baş, Mangala dalında İL ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

Katılan tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının 104. yıl dönümü, öğretmen ve öğrencilerimizin düzenlenlediği programla kutlandı.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümünde, bu toprakları bize vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyoruz.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Öğrencilerimizin hazırladığı programla Ata'mızı andık. Programda şiirler okundu, video gösterimleri yapıldı ve son olarak orotoryo ile program sonlandırıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yaşını öğretmenlerimizle ve öğrencilerimzle doyasıya kutladık.

Ekm

İlçemizin Diyanet personeli tarafından öğrencilerimize Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili bilgiler verildi.

Eyl

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile Kuzey Işıkları-Dağın Sesleri eserimizi ortaya çıkardık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hikayelerinin bulunduğu bu kitaba ulaşmak için okulumuzla iletişime geçebilirsiniz.

Ağu

Okulumuz bünyesinde açılan KABADÜZ BİLİM VE SANAT MERKEZİ hazırlıkları kapsamında oluşturulan Müzik ve Görsel Sanatlar sınıfımızın kurulumu tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizi beklemektedir.

Haz

Öğrencilerimiz eğitim yılı boyunca üzerinde çalıştığı ve ortaya çıkardığı ürünleri sergiledi.

Haz

Trafik bilinci yüksek bireyler yetiştirmek için gerçekleştirdiğimiz etkinlikte önce "Hayata Yeşil Işık Yak" adlı kitabın bilgi yarışmasını yaptık. Yarışmada birinci ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize kaymakamlık tarafından ödülleri verildi. Daha sonra trafik eğitim pistinde trafik ekiplerince eğitim verildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programımızı yaptık. Program günün anlam ve önemini belirten konuşmayla başladı. Ardından şiirler okundu ve oratoryo gösterisi yapıldı.  Son olarak günün anlam ve önemiyle alakalı resim,kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı sayın Yasin Şahin ve İlçe Belediye Başkanı sayın Yener Kaya tarafından verildi.

Mrt

İlçemizde Uygulama Tanıtımı Günü kapsamında KADES, e-devlet, AFAD, Hatalı sürücüye kırmızı düdük ve 112 Acil uygulamalarını tanıttık.

Ekm

Okulumuza DOKAP tarafından yapılan FETEMM atölyemizin açılışını yaptık. Açılışa Ordu Valisi sayın Tuncay SONEL, DOKAP Başkanı Sayın Hakan GÜLTEKİN, Kabadüz Kaymakamı sayın Yasin ŞAHİN ve Kabadüz Belediye Başkanı sayın Yener KAYA katıldılar. Sayın Valimiz açılış öncesi yaptığı konuşmada FETEMM atölyesinin öneminden bahsetti. Ayrıca DOKAP Başkanı sayın Hakan Gültekin'e verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür etti. Bizler de okulumuzda bu güzel ve önemli sınıfın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Okulumuza hayırlı olmasını dileriz.