ORDU / KABADÜZ - Merkez Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1937 yılında İlçemiz (Kabadüz Nahiyesi) halkından Ali KAHVECİ’nin ahşap evinde eğitim öğretime başlamıştır. 1938 yılında okulumuzun bahçesinde bulunan alana tek katlı, 5 derslikli bir okul yapılmış ve 1990 yılına kadar eğitim-öğretime bu okulda devam edilmiştir. 1990 yılında halen eğitim-öğretimi sürdürdüğümüz okul binası yapılmıştır. Yeni okul binasının yapılmasıyla daha önce kullanılan okul, Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmen evi olarak kullanılmış, süreç içerisinde yeni yapılan okulun yetersiz olması nedeniyle de bu bina tekrar okulumuz bünyesinde ek bina olarak eğitim öğretime açılmıştır. İlçemiz çevresinde bulunan köylerin çok dağınık olması nedeniyle 1997 yılında okulumuz Pansiyonlu İlköğretim Okuluna dönüşmüş. Pansiyonlu ilköğretim okullarının YİBO’lara dönüşümünden sonra 2009-2010 öğretim yılına kadar YİBO olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının başında okulumuz bünyesinde bulunan pansiyon Kabadüz Lisesi’ne devredilmiş, bu tarihten sonra 2012-2013 Öğretim yılına kadar Gündüzlü 8 yıllık Kabadüz Merkez İlköğretim okulu olarak eğitim öğretime devam edilmiştir . 2012-2013 Eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile beraber Merkez İlkokulu ve Merkez Ortaokulu olarak aynı binada eğitim öğretim verilmiştir. 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren Kabadüz İmam Hatip Ortaokulu’nun da okulumuz bünyesine katılmasıyla beraber 3 kurum aynı binada eğitim öğretime devam etmektedir. 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılında Kabadüz İmam Hatip Ortaokulu kapatılıp eğitim öğretime Kabadüz İlkokulu ve Kabadüz Ortaokulu olarak devam etmektedir.

30.05.2023

Ali Osman KURU